افزایش کمپین‌های نژادپرستانه در عربستان با حمایت آل‌سعود-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

افزایش کمپین‌های نژادپرستانه در عربستان با حمایت آل‌سعود

کمپین‌های نژادپرستانه در عربستان با حمایت آل سعود افزایش یافته است و فعالان سایبری در کنار تحرکات فاشیستی در این کمپین‌ها فعالیت دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۱۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 04
کد خبر: ۱۶۶۸۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، عربستان سعودی شاهد رشد بی‌سابقه‌ای در ظهور کمپین‌های نژادپرستانه تحت حمایت دولت است که آخرین آن حمله به هویت حجاز برای تداوم واقعیت فاشیسم در این کشور بوده است.

 

 به گزارش سعودی لیکس، بعد از به قدرت رسیدن «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، کمپین‌ها و اقدامات نژادپرستانه در عربستان به شکل شدیدتری دنبال شده و سعودی‌ها شاهد سیطره رفتارها و تحرکات فاشیستی بر صحنه عمومی کشور خود هستند.

 

روزنامه «صوت الناس» (صدای مردم) وابسته به حزب مخالف آل سعود« التجمع الوطنی» نوشت: پس از توییت «ترکی آل الشیخ» رئیس هیئت موسوم به سرگرمی و تفریحات عربستان، شبکه‌های اجتماعی این کشور با جنجال گسترده‌ای مواجه شدند. آل الشیخ در این توییت به انتقاد از حضور یکی از شرکت‌کنندگان در مسابقات هنری با لباس سنتی اهل حجاز مشهور به «الغبانه» پرداخت.

 

ترکی آل الشیخ اخیرا اعلام کرد که هیچ گروه موسیقی یا فعالیت سرگرمی این لباس را نمی پذیرد، زیرا این لباس، لباسی بیگانه برای ما است و نشان دهنده هویت حجاز نیست و تاریخ ما را تحریف می‌کند».

 

در کنار این اظهارات جنجالی، کمپین‌های متعددی توسط چهره‌های نزدیک به آل سعود در حمایت از موضعگیری آل الشیخ صورت گرفت و فعالان سایبری در کنار فاشیست‌های سعودی که خود را «جریان ملی» می‌نامند، در این کمپین‌ها فعالیت دارند.

 

از سوی دیگر، خشم و محکومیت گسترده جوامع حجازی به دلیل این حمله نژادپرستانه به هویت گسترده فرهنگی آنها و تلاش برای به حاشیه راندن و محو میراث آنها که از نظر کثرت و تنوع غنی است، وجود داشت.

 

 بر اساس این گزارش، هویت حجازی سال‌ها است که با تنوع فکری، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی و میراث اصیل آنها و سازش و همزیستی که بر روابط قبایل آن حاکم است، شناخته می‌شود.بیشتر کسانی که امروز به هویت حجازی حمله کرده و مدعی حفاظت از هویت قبایل خود هستند، اصلا ساکن این مناطق نبوده و هیچ ارتباطی با این مساله ندارند و بدین تریتب چیزی از جامعه حجازی، ساختار متنوع و تاریخ آن نمی‌دانند.

 

 سعودی لیکس در ادامه نوشت: همچنین در این کمپین، به توجیهات پوچی که نشان دهنده یک جهل بزرگ است، پرداخته و تاکید شده، هدف ممانعت از پوشیدن یک نوع لباس نیست؛ بلکه برای این است که کسی نگوید بخشی از فرهنگ و میراث سعودی است و این نتیجه نادیده گرفتن مفاهیم فرهنگ، میراث و هویت است.

 

«الغبانه» صرف نظر از بحث‌ها بر سر اصیل بودن یا نبودن آن، بخش مهمی از لباس و میراث جامعه حجازی است، مردم لباس خود را به میراث می‌گذارند و اکنون چگونه می‌توانیم به آنها بگوییم که پوشش و هویت فرهنگی آنها که از صدها سال قبل و حتی پیش از تشکیل کشور عربستان وجود داشته، ارتباطی با هویت ملی ندارد.

 

آنچه در کمپین‌های نژادپرستانه این روزها جدید است ، پذیرش رسمی آن توسط دولت عربستان از طریق شخصیتی در جایگاه ترکی آل الشیخ که یکی از معدود یاران نزدیک ولیعهد فعلی به شمار می‌رود، است.

 

 روشن است که مقامات سعودی بخشی از این کمپین‌ها هستند و حتی از یک حمایت نژادپرستانه صرف علیه فرهنگ و میراث حجاز فراتر رفته و اقداماتی را در سرکوب آن و ممانعت از بروز آن در هرگونه فعالیت عمومی در پیش گرفته‌اند.

 

در واقع طرح بهانه‌ مضحکی مانند حفظ میراث و هویت ملی به عنوان مجوزی برای سرکوب و مقابله با هر فرهنگ، میراث و تاریخی خارج از محدوده نجد، برای تحمیل این نکته است که باید یک هویت و یک فرهنگ مشترک و آداب و رسوم یکسانی برای همه سعودی‌ها وجود داشته باشد و هر کس از این امر تخلف کند و هر چیزی بر خلاف آن به منزله تحریف تاریخ و آسیب زدن به میراث است و باید با آن مقابله شده و سرکوب شود.

 

این یک تحمیل فاشیستی افراطی مبتنی بر محدود بودن دولت به یک شخصیت و منطقه آن و تلاش برای سرکوب هر تفکر، فرهنگ و باوری برخلاف آن و یا اقلیت حاکم است.

 

اما مفهوم کشور بسیار بزرگ‌تر و وسیع‌تر از یک منطقه، یک شخصیت و یا یک ایدئولوژی کوچک و محدود است، کشور شامل فرهنگ‌ها و نیازهای متنوعی است که نقاط قوت هویت ملی را تشکیل می‌دهند و باعث می‌شوند که این هویت فراگیر و متنوع بوده و شامل گروه‌های مختلف کشور باشد.

 

 سعودی لیکس در پایان نوشت: این همان نکته‌ای است که فاشیست‌های ملی در عربستان نمی‌توانند درک کنند، اینکه هویت ملی باید جامع و شامل تمامی فرهنگ‌های داخلی باشد. این فرهنگ‌ها با یکدیگر مرتبط هستند و اصیل و غیر اصیل ندارند، بر این اساس تمامی گروه‌های جامعه با فرهنگ‌ها، میراث و تاریخ‌شان آنچه را فرهنگ ملی نامیده می‌شود، تشکیل می‌دهند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار